Cara Nak Bentuk Roti Sosej

500g tepung roti 8g yis 1 sudu kecil garam 56g gula halus 1 sudu susu tepung 100g susu UHT 50g marjerin 1. 1Masukkan semua bahan A dalam bread maker mixer kecuali mentega 2Bila dah sebati baru masukkan mentega 3Uli lagi hingga doh jadi elastik dan lembut 4Perap sekejap dalam 30 minit.


Roti Cheese Gula Roti Bread Roti Food

Panaskan air di dalam periuk dan boleh mula untuk merebus sosej tersebut.

. Bagi anda yang belum ada idea nak masak apa untuk jamuan ni berikut adalah idea yang boleh anda pertimbangkan. 5Timbang setiap doh 40gm. Tata semua adonan yang telah dibentuk di loyang tutup permukaan loyang dengan kainplastic wrap diamkan selama 30 menit.

Nani tambah kan jugak sikit garam dalam telur ni bagi ada rasa. 8Bila doh dah naik sikit baru letakkan sosej. Gunakan api yang kecil sahaja tau.

Kemudian buang air tersebut. CARA PENYEDIAAN ROTI SOSEJ ALA AUNTIE ANNES. Kemudian masukkan air bancuhan yis tadi.

Tumbuk sedikit adunan untuk mengeluarkan udara dan bahagikan kepada beberapa bulatan. Anggaran masa untuk merebus ialah 3-5 minit. 6Bentukkan bulat dan canai memanjang.

Roti dilenyekkan kemudian dipotong empat panjang-panjang 2. Biarkan selama 10 minit. Tunggu lagi dalam 30 minit atau sehingga roti kembang sepenuhnya.

Mula-mula sediakan 2 keping roti. 4 Timbangkan dan bahagikan 30g atau 40g setiap satu doh. Jom belajar membuat 7 bentuk roti sosej dengan menggunakan satu adunan sahaja.

Selepas sosej tersebut sudah masak angkat dan toskan. Isikan dalam plastik aiskrimJangan gunakan plastik lembik untuk wrap makanan nanti tak tahan panasJadikan bahan kimia meresap masup ke dalam sosej. 3 Rehatkan doh selama 5 minit dan tutupkan dengan plastik wrap sebentar.

Mula-mula sekali panaskan sedikit je minyak dan grill sosej sekejap. Tumis sampai naik wangi satu rumah. Keratan terakhir anda letak di bahagian tengah.

Gulungkan kemas kemas supaya nanti bila kita goreng gulungan tu tak terbukak. 7Masukkan dalam paper cup untuk roti. Bila dah lembut rehatkan sekejap.

Celupkan roti tadi ke dalam bancuhan telur hingga rata. 2 Masukkan marjerin dan ulikan lagi selama 5 minit atau sehingga adunan x melekat pada mangkuk adunan. Balutkan sosej tadi dengan doh roti.

Sosej apa -apa perisa dan brand CARA PENYEDIAAN ROTI SOSEJ MONTEL GEBU. Kemudian masukkan bancuhan yis sedikit demi sedikit. Tambah tepung ubi dan kacau sebati.

Letakkan keju di atas roti diikuti sosej yang dipotong kecil. Uli semua bahan menggunakan tangan sehingga doh jadi lembut. Mula-mula sekali campurkan semua bahan dan uli sebati nak uli guna tangan boleh nak pakai mixer pun boleh.

Biarkan doh kembang seketika. Tinggalkan sedikit bahagian tepi hujung dan sapukan telur untuk melekatkannya. IKLAN Roti paratha cepat lembutjadi sy buat sekeping² dan masuk dalam peti ais semulanak buat lagi keluarkan semula.

Susun sosej yang sudah dihiris diatas atas roti yang telah dipotong panjang. Pintal hujung di kedua bahagian ketat-ketat supaya bentuk sosej terbentuk. Kemudian campur adunan tadi dengan tepung dan mentega.

Cara-cara 1 Masukkan semua bahan2 di atas kecuali marjerin ke dlm mangkuk adunan dan ulikan selama 10 minit. Ambil sekeping roti dan leperkan roti tersebut dengan menggunakan roll kayu. Uli sehingga menjadi elastik.

Pastikan semua permukaan roti tu kena telur tau supaya nanti serbuk roti tu elok aje melekat. Oleskan bahagian atas dengan susu segar dan taburkan sedikit bijan sebagai hiasan. Ambil adunan doh tadi dan leperkan untuk membalut sosej.

Bakar pada suhu 170C selama 15 minit. Uli hingga jadi doh yang tidak melekat di tangan. Olesi permukaan adonan dengan kuning telur menggunakan kuas.

Langkah demi langkah semudah 123. Sosej dikukus selama 5 minit manakala roti dikukus selama 1 minit. 2 sudu besar sos tiram 1 sudu besar kicap pekat Garam Secukup rasa CARA PENYEDIAAN ROTI SOSEJ ALA ORIENTAL.

Masukkan dalam bekas dan tunggu hingga doh naik sedikit baru letakkan sosej diatas doh tadi. Pecahkan 2 biji telur dan campurkan sedikit garam. Kemudian tolak 1 keratan ke kanan dan 1 keratan ke kiri buat hingga siap itu untuk gaya BSN.

Cara-Cara Penyediaan Resepi Roti Sosej. Kita buat bahagian topping pula. Panggang selama 30 menit api atas bawah suhu 170C atau hingga roti tampak kuning keemasan permukannya.

Lepas tu letak cheese sosej elok elok atas roti tu tadi. Pecahkan 2 biji telur di dalam mangkuk atau pinggan dan pukul sedikit. Uli sampai menjadi doh.

Satukan tepung gandum gula halus marjerin dan garam. Letakkan sekeping lagi keju diatas hirisan sosej diikuti dengan sekeping lagi roti. Campurkan susu suam gula dan yis.

Ada dinyatakan pada label. Masukkan sosej ke dalam roti kemudian tuangkan sos daging cincang dan akhir sekali taburkan bawang holland. Rol adunan tersebut sehingga panjang dan lilit dengan kemas pada sosej.

Tapi sekiranya tidak ada bread maker satukan semua bahan-bahan tersebut. Kelar sosej hingga putus pada 8 bahagian seperti dalam gambar. 4isikan inti buttermilk ke dalam doh dan bulatkan.

Tepung gandum mentega telur dan garam gaul sebati. Jika masih melekat tambahkan tepung. Gunakan plastik yang boleh tahan pada suhu 150C.

Celupkan gulungan tadi ke dalam telur kemudian ke dalam serbuk roti. Seterusnya masukkan bawang putih bawang holland. Bentukkan bulat dan canai memanjang ikut panjang sosej.

Jangan lupa air Sarsi sejuk untuk diminum bersama. Cara-cara potong roti paratha macam dalam gambar IKLAN letak kan cheese dan sosej lepastu gulung macam dalam gambar sapu kan kuning telur bakar dengan AF pada suhu 190c selama 7-10 minit. Untuk gaya blossom pula cuma perlu tolak keluar keratan sosej tadi dan pusingkan hingga membentuk bunga.

CARA-CARANYA - 1. Menu ni kita olah dari sos spaghetti bolognese segera di pasaran tapi kita jadikannya lebih sedap dan special. Nak guna oven pun boleh.

Mula-mula sekali masukkan semua bahan roti dalam bread maker. Kemudian masukkan daging ayam sosej dan bebola ikan. Pemanggangan dan penyelesaian.

Tekan hingga sosej tenggelam dalam doh tadi supaya bila sudah kembang sosej tu tak melimpah ke tepi. Biarkan doh selama 45 minit. Roti hanya dipanggang dan divariasikan dengan toping sesuai dengan pilihan rasanya.

Masukkan bahan-bahan seperti yis garam dan gula bersama air suam. Kacau dan biarkan 5 minit atau sehingga yis naik. Saya uli lebih kurang 20-25 minit kalau ada bread maker atau mixer lagi senang kerja.

Sosej dihiris bulat-bulat dan nipis-nipis macam gambar diatas 3.


Roti Sosej Mayo Burger Bread Food Roti


Pin On Breads


Pin On Roti


Resipi Roti Sosej Food Cooking Bread Recipes

No comments for "Cara Nak Bentuk Roti Sosej"